Projekt nízkoenergetického rodinného domu v Lánech. Dřevostavba ekologického rodinného domu z přírodních stavebních materiálů. Tvar domu vznikl při vytváření modelu ze sochařské hlíny. Byla tak živě zachycena představa klienta o budoucím tvaru domu. Stavba je svojí širší stranou orientovaná na jih. Přijímá tak solární zisky okny i solárními kolektory. Projekt obsahuje inspiraci naukou fenfg shui. Opírá se také o jemný geomantický průzkum pozemku. Základní myšlenkou bylo vytvořit zdravý dům s vysokou mírou umělecky zpracovaných detailů.

Dokončený dům

Studie

Tvorba modelu

Společná práce na modelu pomáhá…

Geomantie

K pozemku jsme společně s majitelem od začátku přistupovali s vnitřní pokorou a úctou. Když majitel pozemek koupil, uskutečnili jsme oslavu vymezení místa. Pozemek jsme po jeho hranici obešli a hranici jsme vysypali solí a pokropili vodou. Elementární vědomí místa se tak spojuje s novým majitelem. Sůl čistí jemné energie a díky svým krystalům se spojuje místo s vědomím nápomocných elementárních bytostí. Voda spojuje ducha místa s duchem člověka. Po té co se začal stavět dům, proběhla oslava položení základního kamene stavby. Během jeho pokládání zazněly oslavné verše pro místo, poděkování všem bytostem spojených s místem a bylo vysloveno přání majitelů, co chtějí v domě prožít. Každý takový rituál je velmi soukromou a osobní věcí. Je to blahodárný akt navazující intimní spojení člověka s duší pozemku a domu.

Ze stavby

Projekt