Projekt chráněného bydlení Camphill v Českých Kopistech u Litoměřic. Záměrem je vytvořit areál s několika domy pro komunitní bydlení. Součástí areálu jsou chráněné dílny jako například textilní dílna, truhlárna, keramická dílna, dílna na zpracování včelího vosku a svíček, pekárna, sušárna ovoce a zázemí pro zemědělskou činnost a práci se zvířaty.

Realizované části areálu

Interiery

Projekt interiérů pro chráněné bydlení Camphill v Českých Kopistech. Interiéry a nábytek v sociálně terapeutickém zařízení. Realizace z přírodních materiálů. Použité tvary nábytku, dveří a oken mají díky svým tvarům a barevnosti terapeutický charakter. Návrhy i realizace vycházejí z principů goetheanistického designu (Dornach design).

Studie

Tvorba modelu

Společná práce na modelu pomáhá rozvíjet tvorbu společenství. Vede ke sdílení nápadů a k propojení jednotlivých názorů. Dílo, které takto vzniká je následně během realizace neseno nápomocnými silami, které souvisí s duchem společenství. Ve výsledku jsou to konkrétní reálné každodenní situace, během kterých se daří dílo realizovat. Na počátku vše vznikalo ze společné dohody…a z tvořivosti kdy jeden tvar navazoval na druhý…

Projekt

Ukázka projektu v pdf