Preambule

Ochrana osobních údajů je věcí důvěry a vaše důvěra je pro nás důležitá. Ochrana vašich osobních údajů a jejich shromažďování, zpracovávání pro nás tudíž představuje důležitý úkol. Na tomto místě bychom vás proto také chtěli informovat o tom, jak osobní údaje shromažďujeme a jak je používáme.

Správce osobních údajů, Studio ARC s. r. o., zpracovává v případě kontaktování ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, následující osobní údaje:

  • jméno a příjmení
  • emailovou adresu

Jaké údaje shromažďujeme od uživatelů webu

  • Informace, které nám poskytnete při vyplňování formulářů na našich stránkách;
  • pokud nás budete kontaktovat, můžeme uchovávat záznamy o korespondenci;
  • seznam e-mailů zájemců o zasílání novinek;
  • anonymní podrobnosti o návštěvách našich stránek a domény, ze kterých čtenáři přicházejí.

Co děláme s informacemi, které shromažďujeme

  • interní vedení záznamů;
  • zlepšování webové stránky a sledování využití webových stránek;
  • vyhodnocení, že obsah našich webových stránek je prezentován nejefektivnějším způsobem pro Vás a pro Váš prohlížeč;
  • poskytování informací a služeb zainteresovaným, nikoli třetím stranám.

Jméno, příjmení, emailovou adresu je nutné zpracovat za účelem odpovědi na Vámi vznesený dotaz. Takové zpracování umožňuje ust. § 5 odst. 2 písm. b) zákona o ochraně o osobních údajů.

Hromadně zpracovávaným osobním údajem je e-mailová adresa zájemců o zasílání novinek. Odběr novinek můžete sami odhlásit odkazem v zaslané zprávě.

Anonymizované statistiky slouží k porozumění vašim potřebám, abychom dokázali poskytovat lepší služby. Pro vyhodnocování návštěvnosti využíváme anonymizované Google Analytics.

Dbáme na to, aby se žádná osobní data nedostávala mimo naše severy, náš server je umístěn v České republice.

Cookie soubory

Zasílání novinek

Používaný modul pro zasílání novinek je v souladu s GDPR. Newsletter ukládá všechny údaje odběratelů uvnitř databáze blogu WordPress a nepředává žádné údaje žádným službám mimo naší společnost. Proto není třeba uzavírat smlouvu o zpracování údajů (DPA).

Dvojité potvrzení zájmu o odběr novinek je vždy dobrým zvykem a v mnoha zemích je vyžadován zákonem. V zásadě platí, že pro přihlášení k odběru musí uživatelé vyplnit formulář a aktivovat svůj profil, čímž dají svůj souhlas dvakrát před zahájením samotné služby. Newsletter poskytuje funkci protokolování, která zaznamenává každou změnu, kterou odběratel provede ve svém profilu, s časovým razítkem.

Údaje ukládané službou Newsletter

Kromě jména a e-mailové adresy může náš plugin shromažďovat i další údaje, pokud jsou například nakonfigurována další pole profilu. Žádné další údaje však neevidujeme. Kromě toho Newsletter shromažďuje IP adresy v okamžiku přihlášení k odběru a vždy, když uživatel provede nějakou akci v newsletteru, pokud je sledování aktivní. IP adresy se používají pro různé funkce, od sledování po geolokalizaci.

Soubory cookie

Zásuvný modul Newsletter může nastavit jeden technický soubor cookie s názvem “newsletter”, který se používá k zobrazení správných zpráv odběratelům nebo k odemknutí obsahu pro odběratele při použití doplňku Zámek obsahu. Tuto funkci však nevyužíváme.

Zachování údajů

Seznamy odběratelů uchováváme po dobu předpokládaného zájmu o zasílání novinek a pozvánek k tématu, o který návštěvník projevil zájem. Neaktivní adresy, na které není možné doručit zprávu, odstraňujeme ze seznamu příjemců. Pravidelně také odstraňujeme všechny odběratele, kteří nejsou “potvrzenými odběrateli”. V každém zaslaném e-mailu je dostupný odkaz pro zrušení odběru zpravodaje. Newsletter také umožňuje odběratelům přístup k vlastnímu panelu pro úpravu profilu, kde mohou měnit každý detail podle svých preferencí.

Odstranění dat

V tuto chvíli nemají odběratelé Newsletteru možnost odstranit vlastní údaje bez součinnosti s provozovatelem webu.

Publikované informace

Obrazové či zvukové materiály publikujeme dle § 86 zákona 89/2012 Sb., občanského zákoníku na základě souhlasu zaiteresovaných osob dle pečlivého výběru a uvážení. Souhlas je platný na dobu neurčitou s možností jeho odvolání. Pokud nesouhlasíte s publikováním některých materiálů, napište nám.

Obsah třetích stran

Na webových stránkách nebo v materiálech ke stažení mohou být zahrnuty odkazy na webové stránky třetích stran. Tyto odkazy jsou poskytovány pouze pro Vaši informaci, a pokud se rozhodnete navštívit jakékoliv stránky třetích stran nebo poskytnout informace na libovolné webové stránky třetích stran, činíte tak na vlastní nebezpečí.

Video obsahy jsou načítány ze serveru youtube.com. Písma jsou načítána ze serveru Google Fonts.

Jak můžete kontrolovat vaše osobní údaje

Vezměte, prosíme, na vědomí, že podle zákona o ochraně osobních údajů máte právo:

  • požadovat po nás informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme,
  • požadovat po nás vysvětlení ohledně zpracování osobních údajů,
  • aktualizovat nebo opravit informace o Vás, pokud si myslíte, že jsou nesprávné nebo neúplné,
  • požadovat po nás výmaz těchto osobních údajů,
  • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů obrátit se na nás nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů.

Zpracovatelé osobních údajů

Kromě výše uvedeného subjektu správce osobních údajů, mohou osobní údaje zpracovávat i další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací. Využíváme služeb webdesign studia Norbou a hostingového centra společnosti Webglobe s. r. o.